Yamamoto testrijder bij Hispania Racing

Hispania maakte eerder al bekend dat ze zochten naar ervaring om hun wagen te verbeteren. Vandaag maakte het nieuwe team bekend dat Sakon Yamamoto die ervaring zal verpersoonlijken.
Yamamoto kreeg zijn eerste ervaring in de formule 1 in 2005 als testrijder bij Jordan. Later kon hij ook nog aan de slag bij Super Aguri en Spyker. Daar mocht hij twee keer een half seizoen volmaken als vervanger van Montagny en Albers. Hij weet dus hoe een formule 1-wagen werkt, maar heeft nog nooit met een echt goede wagen gereden.

Teambaas Colin Kolles is blij om terug samen te kunnen werken met de Japanner. Bij Spyker leerden de twee elkaar kennen. “Het is fantastisch om Sakon onder contract te hebben. Ik ben er van overtuigd dat hij heel wat gegevens kan aanreiken om de wagen te verbeteren.”

De taak van Yamamoto begint in Spanje met tests op vrijdag. “Het is geweldig om deel uit te maken van een nieuw team. Ik hoop dat ik Karun en Bruno kan helpen met mijn inbreng en dat we de wagen kunnen verbeteren. Ik ben blij dat ik bij een Spaans team zit en dat ik mijn debuut in mijn nieuwe thuisstad, Barcelona, kan maken”, verklaart de Japanner.

Door Stef Mertens
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}