Alpine in zee met de concurrentie?: “Renault overweegt om te stoppen als F1-motorleverancier”

Alpine F1 team
Alpine F1 team

Renault is officieel één van de motorleveranciers voor de nieuwe generatie F1-bolides die in 2026 geïntroduceerd worden maar bij Renault zouden ze ondertussen ernstig overwegen om de Formule 1 als motorleverancier vaarwel te zeggen.

De ontwikkeling van de nieuwe generatie F1-motoren is volop bezig maar bij Renault zou men alsnog overwegen om de stekker uit het motorproject te trekken. Daardoor zouden heel wat investeringen verloren gaan maar er zou ook heel wat geld bespaard kunnen worden door als motorleverancier uit de Formule 1 te stappen.

Het Alpine F1 team zou zelfs al verschillende gesprekken met andere motorleveranciers gevoerd hebben om te bekijken van wie ze in 2026 motoren kunnen krijgen. Algemeen wordt verwacht dat Alpine bij één van de andere motorleveranciers terecht zou kunnen indien Renault daadwerkelijk beslist om als F1-motorleverancier te stoppen.

Dat Renault overweegt om haar F1-motorproject op te doeken bewijst nog maar eens hoe duur het is om een nieuwe F1-motor te ontwikkelen. Voor het personeel van de motorafdeling zou een stopzetting waarschijnlijk weinig gevolgen hebben omdat ze in verschillende andere motorafdelingen van Renault aan de slag zouden kunnen gaan.

Voorlopig blijft het echter afwachten wat Renault beslist, al begint de tijd wel te dringen …