Alpine reageert op geruchten: “F1-team is niet te koop!”

Alpine F1 team
Alpine F1 team

De voorbije weken ontstonden er geruchten dat het Alpine F1 team in de nabije toekomst mogelijk te koop zou gezet worden. Bij Alpine ontkennen ze nu echter categoriek deze geruchten.

Na de vele reorganisaties van vorig jaar en dit jaar blijft het Alpine F1 team in de hoek zitten waar de klappen vallen. Een dramatische seizoensstart waarbij Esteban Ocon en Pierre Gasly al blij mogen zijn wanneer ze eens Q2 halen of bijna in de buurt van een puntenfinish komen. Alpine is dan ook één van de drie teams die er tijdens de eerst vier races niet in is geslaagd om punten te scoren en gezien het de slechtste resultaten neerzette staat het laatste in het kampioenschap.

De alarmbellen gaan figuurlijk af bij de renstal en het ziet er niet meteen naar uit dat er op korte termijn veel beterschap mag verwacht worden. Ondanks de tegenvallende resultaten van Alpine wordt er op de F1-renstal een erg hoge waarde gekleefd, net als bij de overige F1-teams trouwens. Deze combinatie deed de voorbije weken geruchten ontstaan dat het Alpine F1 team wel eens te koop aangeboden zou kunnen worden en daarbij viel meteen ook de naam van het Amerikaanse Andretti Global als mogelijke koper.

Bij Alpine reageren ze echter formeel op de geruchten over een eventuele verkoop: “De geruchten en verhalen over het team dat te koop zou staan zijn vals. Het team staat absoluut niet te koop,” zo luidt het in een statement van het team.

Vorig jaar kreeg Alpine nog een investering van zo’n 200 miljoen euro van een Amerikaans consortium bestaande uit Otro Capital, RedBird Capital Partners en Maximum Effort Investments, dat bekend is van onder meer Hollywood-acteur Ryan Reynolds.