Fernando Alonso opnieuw op het podium: “Ik had tweede kunnen finishen”

Aston Martin F1 team
Aston Martin F1 team

Voor de derde race op rij eindigde Fernando Alonso op het podium. Uiteraard was Alonso erg blij met de derde plaats, al is hij ervan overtuigd dat hij als tweede had kunnen finishen.

“Wat de aanrijding met Carlos na de herstart betreft, ik ben er zeker van dat het zo niet bedoeld was dus ik vind de straf voor hem uiteindelijk erg hard,” vertelde Alonso na afloop van de race tegenover de media. “Ik heb de herhaling nog niet goed bekeken maar volgens mij is de bestraffing van Sainz te hard.”

Alonso werd erop gewezen dat hij dit seizoen wel vaker wordt aangereden maar toch telkens kan doorrijden en op het podium finishen.

“Blijkbaar rijden ze daar op de baan erg graag tegen mij! Onze wagen is echter sterk genoeg dus je weet dat het niet uitmaakt wanneer ze tegen ons blijven rijden.”

“Ik ben er redelijk zeker van dat ik tweede had kunnen finishen door de laatste start want we maken over het algemeen zeer goede starts. Ik was opnieuw goed weg, ik reed zij-aan-zij richting de eerste bocht.”

“Maar je moet je ook realiseren dat er ook heel wat risico’s zijn. Iedere keer wanneer er een herstart is dan eindig je misschien met een opgave, het scheelde deze keer niet veel of dat was voor mij het geval.”

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print