Maakt Sebastian Vettel een verrassende F1-comeback als vervanger van Lance Stroll?

Aston Martin F1 team
Aston Martin F1 team

Kan Lance Stroll komende zondag zelf deelnemen aan de GP van Bahrein of moet de Canadees vervangen worden? En wie vervangt Stroll dan eventueel?. Met Felipe Drugovich en Stoffel Vandoorne beschikt Aston Martin over twee reserverijders maar ook de naam van Sebastian Vettel duikt nu plots op als mogelijke vervanger.

Zo’n week geleden raakte bekend dat Lance Stroll een fietsongeluk had en daardoor niet kon deelnemen aan de driedaagse F1-test in Bahrein. Stoffel Vandoorne kon niet invallen omdat hij aan de Formule E-race in Kaapstad moest deelnemen dus Felipe Drugovich testte anderhalve dag voor Aston Martin.

Drugovich kreeg naar eigen zeggen echter niet de garantie dat hij eventueel zou mogen invallen voor Stroll mocht die niet kunnen deelnemen aan de GP van Bahrein. Ook Stoffel Vandoorne zou afreizen naar Bahrein om eventueel Stroll te vervangen.

Feit is dat Aston Martin mysterieus doet over de verwondingen die Lance Stroll opliep. Er doen geruchten de ronde dat Stroll beide polsen heeft gebroken. Wie ooit zelf gaan karten is ofzo weet dat rijden met een F1-bolide anderhalve week later dan absoluut uitgesloten is.

Aston Martin heeft contractueel echter niet de verplichting om één van beide reserverijders daadwerkelijk te laten racen wanneer een vaste rijder dat niet kan. En zo duikt nu ook plots de naam van Sebastian Vettel op.

Vettel reed de voorbije twee seizoenen voor Aston Martin en kent de wagen van vorig jaar en het team erg goed. Vettel zou dus eveneens kunnen invallen voor Stroll, zeker gezien zijn jarenlange ervaring en het feit dat de nieuwe wagen een doorontwikkeling is van de wagen van vorig jaar. Je kan je echter ook de vraag stellen of Vettel na een mooi F1-afscheid een eventuele comeback ziet zitten. Vettel wou immers meer tijd doorbrengen met familie en vrienden.

Bij Aston Martin valt alleen maar te horen dat in de loopt van de komende dagen meer duidelijkheid zal verschaft worden over wie komend raceweekend naast Fernando Alonso in de twee Aston Martin F1-bolide zal racen.