Massa: “Ferrari F60B is veel sneller”

Ferrari wist op het circuit van Bahrein eindelijk haar eerste punten van dit seizoen te behalen doordat Kimi Raikkonen als zesde wist te eindigen. De Finse rijder zag zijn zesde plaats niet als voldoende en hoopt net als Felipe Massa op beterschap met de Ferrari F60B.
Massa behaalde dit seizoen nog geen enkel punt en dat ondanks dat er reeds vier races zijn gereden. Op het circuit van Sakhir geraakte de Braziliaan in een sandwich en verloor hij zijn voorvleugel nadat Raikkonen hem aantikte. Een normaal incident volgens Massa dat met iedereen zou kunnen gebeurd zijn.

“Mijn incident met Kimi was puur toeval want het had ook iemand anders kunnen zijn. Ik geraakte in een sandwich en kwam in contact met hem en moest de pits in voor een nieuwe voorvleugel. In de pits duurde het dan ook nog eens lang en ik besefte dat het geen zin meer had”, aldus Felipe Massa.

De Volgende race zal plaatsvinden in Barcelona. Zowat alle teams komen er met updates naartoe en het verschil in rondentijden zou wel eens drastisch kunnen zijn nu iedereen gebruik zal maken van een gelijkaardige diffuser. Volgens Massa heeft Ferrari heel veel moeite gedaan en zal het in Barcelona met iets heel speciaals voor de dag komen. Het verschil met de anderen zal opvallend verkleinen, toch alvast als we Massa mogen geloven.

“Jullie mogen er zeker van zijn dat alle teams naar Barcelona zullen reizen met nieuwigheden aan hun wagens. Het enige dat Ferrari kan doen is volgen en proberen mee te draaien. In Barcelona zal ik een groots pakket ter beschikking krijgen. De nieuwe diffuser zal uiteraard voor het grootste verschil moeten zorgen en dat tonen ook onze onderzoeken aan. Normaal zouden we in Barcelona niet veel meer mogen achter staan op de rest van de teams,” zo vertelde Massa over zijn F60B.

a:1:{s:9:”file_name”;s:23:”F60_shakedown_00001.jpg”;}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en koop bij Bol.com via onderstaande banner Naar Buiten 2021Naar Buiten 2021

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print