Lewis Hamilton: “Ik wil bewijzen dat mijn resultaten niet door een dominante F1-bolide komen”

Nadat Lewis Hamilton in Turkije wist te zegevieren en zijn zevende F1-titel veroverde reageerde Hamilton op de kritiek dat hij zo makkelijk wint omdat hij in een dominante Mercedes F1-bolide rijdt.


“Ik wil meer van dit soort raceweekends,” vertelde Hamilton zondag na afloop van de Turkse GP. “Meer tricky omstandigheden zoals deze.”

“Des te meer kansen die er zijn zoals deze, des te meer ik kan tonen waartoe ik in staat ben. Hopelijk zien jullie dan ook in dat ik mijn respect verdien. Ik denk dat ik dat respect van mijn collega’s krijg, ze weten hoe moeilijk het vandaag in de regen was, ze weten dat het niet gewoon door de wagen komt.”

“Ik zou dit niet gekund hebben zonder een geweldige groep mensen achter mij. Maar er is ook een geweldige rijder die als teamgenoot naast me rijdt, die dezelfde wagen heeft als mij en duidelijk niet finishte waar ik gefinisht ben.”

Hamilton probeert op die manier duidelijk weerwoord te bieden aan enkele voormalig F1-piloten, waaronder drievoudig F1-kampioen Jackie Stewart, die lieten verstaan dat Hamilton in een bijzonder dominante wagen rijdt en dat dit enigszins afbreuk doet aan wat hij allemaal verwezenlijkt.

“Ik heb gemerkt dat er ‘interessante’ commentaren zijn gegeven, vooral door ex-rijders. Ik beloof jullie echt dat als ik stop binnen 10 of 20 jaar en ik terugkijk dat ik dan de nieuwe veelbelovende rijders zal omarmen en zal aanmoedigen.”

Waarna Hamilton alsnog toegeeft dat een goede wagen uiteraard wel nodig is om iets te bereiken in de Formule 1.

“Uiteraard heb je een goed team en een geweldige wagen nodig. Er is geen enkele rijder die zonder een goed team en een goede wagen kampioen is geworden.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en koop bij Bol.com via onderstaande banner Naar Buiten 2021Naar Buiten 2021

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print