Max Verstappen: “Tijdens de laatste race nog eens voluit voor de overwinning gaan”

In zijn vooruitblik naar de GP van Abu Dhabi, de laatste race van het F1-seizoen 2020, laat Max Verstappen duidelijk verstaan nog eens voluit voor de overwinning te willen gaan.


Na de teleurstellende GP van Sakhir waarin Verstappen tijdens de eerste ronde crashte door een aanrijding tussen Leclerc en Perez is Verstappen blij dat er in Abu Dhabi nog een race volgt alvorens het seizoen erop zit.

Verstappen hoopt om in Abu Dhabi een betere race te kennen en wil daarin nogmaals voor de overwinning strijden.

“Ik kijk uit naar Abu Dhabi en geniet van de baan. Na zo’n kort circuit met weinig bochten, is het goed om terug te keren naar een normaler circuit met 21 bochten,” blikt Verstappen volgens zijn officiële website vooruit naar de GP van Abu Dhabi.

“We zijn hier vorig jaar als tweede gefinisht en we hebben dit weekend niets te verliezen, dus het wordt ‘full send’.”

Met de GP van Abu Dhabi komt er ook een einde aan een erg onverwacht en zeer intens F1-seizoen, uiteraard sterk beïnvloed door het coronavirus.

“Het was een waanzinnig seizoen en we hebben nu de laatste race in Abu Dhabi en ik denk dat veel teamleden toe zijn aan een pauze,” aldus Verstappen.

“Mensen vragen altijd of het een zwaar jaar is geweest voor de coureurs, maar eigenlijk is het ‘t team waar het zwaar voor is, omdat ze eerder vliegen dan de coureurs en alles moeten voorbereiden voordat wij arriveren.”

“Het is erg intens voor hen geweest en hoewel we allemaal van racen houden, is iedereen eraan toe om bij hun familie te zijn en te genieten van een pauze. Hoewel de tweede of derde plek in het rijderskampioenschap voor mij niet echt een verschil maakt, zullen we natuurlijk nog steeds voor nog een zege gaan. Zolang Red Bull pusht, wat je kunt zien aan de upgrades en snelste pitstops, blijf ik natuurlijk ook pushen.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en koop bij Bol.com via onderstaande banner Naar Buiten 2021Naar Buiten 2021

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print