“We gaan op bedevaart naar Lourdes om hier iets aan te veranderen”

Ferrari begon goed aan het raceweekend met een tweede tijd voor Fernando Alonso en een derde tijd voor Felipe Massa tijdens de kwalificaties op zaterdag. Helaas werd de race opnieuw een ontgoocheling voor de Italiaanse renstal. Toch weigert Stefano Domenicali om nu al de handdoek in de ring te gooien.
Stefano Domenicali wil nog afwachten tot de race in Groot-Brittanië. Vanaf die race wordt het reglement in verband met het gebruik van de blown diffusor immers gewijzigd. Insiders verwachten dat dit de huidige hegemonie van Red Bull wel eens grondig zou kunnen verstoren.

“Ik had eerder al verteld dat we moesten wachten op deze twee races om te zien of er nog mogelijkheden zijn. Ik ben zwaar ontgoocheld door de uitslag in Montreal want ik vind niet dat we de punten gekregen hebben die we verdienden. We hadden zeker mogelijkheden om meer punten bij elkaar te sprokkelen. Nu moeten we in Valencia zoveel mogelijk punten behalen. In Silverstone zullen we dan zien wat het effect van de reglementswijziging zal zijn,” verklaarde hij tegenover Autosport.

Domenicali zou ook graag het geluk eens aan zijn kant zien staan. “Ik denk dat we een goddelijke interventie nodig hebben om deze reeks tegenslagen te beëindigen. We zouden een excursie naar Lourdes moeten organiseren om deze situatie te beëindigen.”

Allemaal goed en wel, maar worden deze tegenslagen niet mede veroorzaakt door de vaak falende pitstopstrategie van de renstal?

“Jenson Button was ook al overgeschakeld op intermediates. Hij won de race na zes keer door de pitstraat te rijden…”, reageerde Domenicali.

Wij zijn alvast benieuwd of de goden de titelambities van Sebastian Vettel nog kunnen saboteren.

a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}